Ломакович

Віталій ЛОМАКОВИЧ: «Євромайдан – це боротьба за майбутнє!»

Пройшло уже майже три роки, відколи нинішня влада управляє країною. За цей час ми спостерігали, як збагачується владна верхівка та «процвітає» корупція і хабарництво. Якщо раніше центрів впливу було декілька і на їх противазі можна було розраховувати на повільний, але все ж розвиток, то після приходу до влади президента Януковича, «сім’я президента» (далі «сім’я»)  поетапно підтягує під себе все в Україні. Старший син, Олександр, за два роки накопичує мільярдні статки, водночас український бізнес відчуває небачений тиск, і все це на гаслах начебто зближення з ЄС. Останні події лише підтвердили, що це лукавство. З благословення «сім’ї» правоохоронні органи перетворилися в каральні загони, а  для фіскальних й контролюючих – виконання замовних перевірок, надмірний податковий тиск стали нормою.

Але, як кажуть, можна довгий період обманювати невелику кількість людей, проте всю країну довго обманювати не вдасться. Як би партія влади не намагалася показати «покращення», реальність говорить сама за себе. А коли нарешті Україна стала перед цивілізаційним вибором між ЄС та Росією, все приховане стало явним. Президент Янукович, використавши розмови про ЄС, тим часом «по-донецьки» торгувався з Путіним. Мільярди доларів та пожиттєве президентство, тепер ми можемо тільки здогадуватися, про що йшли ці торги.

Та Янукович не врахував одного: українцям набридло жити за вказівкою з Кремля, набридли брехня, лицемірство владної камарильї, корумповані медицина й освіта, «злочинні» правоохоронні органи, а найголовніше – набридло мовчати. Саме тому зараз на усіх головних майданах України ми бачимо десятки тисяч людей, це і молодь, і старше покоління, це представники малого та середнього бізнесу, бюджетники. Усіх їх об’єднали не політичні гасла чи прапори, а бажання жити краще, жити в країні за європейськими стандартами, а не люмпенізованому суспільстві, яке останніх три роки намагається вибудувати нинішня влада. Люди відстоюють свою мрію, своє майбутнє.

Янукович розуміє, що дороги назад нема і всіма силами буде триматися за владу, але ми не можемо дозволити «сім’ї» й надалі обкрадати Україну. На мою думку, результатом Євромайдану стане зміна мислення українців, що все в наших руках, й уже в 2015-му на виборах президента проявити свою позицію і голосувати за європейське майбутнє, а не за минуле, в яке нас хоче завести нинішня влада.