Віталій ЛОМАКОВИЧ: Протягом цього року Світовий банк вже вдруге переглянув прогноз зростання економіки України та погіршив свій прогноз зростання ВВП із 3,5% до 0%.

Фактично всі найбільш впливові світові фінансові установи визнали в своїх прогнозах, що нинішня влада не лише загнала українську економіку в рецесію, а й упевнено продовжує її штовхати до економічної прірви.

Зокрема, Світовий банк протягом 2013 року погіршив свій прогноз зростання ВВП з 3,5% до 0%, останній прогноз Міжнародного валютного фонду також погіршився до 0%, а ЄБРР взагалі спрогнозував падіння ВВП на 0,5 %. При цьому країна продовжує жити за державним бюджетом, який розрахований на основі урядового прогнозу зростання ВВП на рівні 3,4%.

Результатом такої похибки буде недовиконання дохідної частини бюджету на десятки мільярдів гривень, яких в кінці року не вистачатиме державі на виплату зарплат бюджетникам та виконання інших соціальних зобов’язань. Впровадженням своєї недолугої економічної політики та безвідповідальним ставленням до розробки та ухвалення бюджету, нинішня влада поставила під загрозу економічну безпеку країни та можливість держави виконувати свої зобов’язання.

Державний бюджет на 2013 рік має бути переглянутий з урахуванням реальної економічної ситуації. Перш за все, треба скоротити в бюджеті на 2013 рік корупційні статті видатків, пролобійовані представниками правлячої партії для задоволення своїх бізнес інтересів. Окрім того, цьогорічні прорахунки мають бути враховані під час складання бюджету на 2014 рік.

Партія УДАР не дозволить владі вкотре протягнути через Верховну раду бюджет «дерибану» та соціальної несправедливості.