Віталій ЛОМАКОВИЧ:Поки влада розказує про «покращення», Україна залишається одним з європейських аутсайдерів за рівнем економічних і політичних свобод.

Майже щодня по ЗМІ ми чуємо про «покращення», причому, як це не дивно, в усіх без виключення сферах. Але все це не більше ніж добре продумана стратегія, направлена на зомбування українців.

Проте влада, напевно, забуває, що люди, які це слухають, ходять по вулицях, вчаться у школах, лікуються у лікарнях і добре розуміють, що «покращення» в Україні тільки на папері.

Ось декілька фактів їхнього «покращення»:

  • У рейтингу корумпованості Україна перебуває на 144-му місці зі 174.

  • За «Індексом економічної свободи», Україна – на останньому місці з-поміж 43 країн Європи. Країна отримала 163-є місце з оцінених 179 країн.

  • За «Індексом легкості ведення бізнесу» також поза межами першої сотні. Експерти Всесвітнього банку розмістили Україну на 137-й позиції зі 185. Поряд з Україною в рейтингу опинилися: Лесото, Західний берег Йордану, Танзанія, Еквадор, Сьєрра-Леоне, Таджикистан.

І це не говорячи про рівень корупції, що охопив усі без виключення сфери життєдіяльності та страшенну бюрократію у вищих ешелонах влади. Якщо це «покращення», то – нам такого не потрібно!