Відбулася зустріч експертів конкурсу «Високі стандарти журналістики».  Фахівці обговорили та узгодили між собою критерії та принципи відбору кандидатів на премію.

Першочергово конкурс планувався як відзнака якісних та фахових ЗМІ. Та під час зустрічі експерти одноголосно дійшли висновку, що потрібно нагороджувати талановитих, об’єктивних та фахових журналістів, а не редакції загалом.

За словами  українського журналіста, історика Вахтанга Кіпіані, майже у всіх українських виданнях (навіть у найкращих) є свої «темні плями». Тому цінність української журналістики не ЗМІ, а саме автори, які вміють добре працювати в різних умовах, тому саме їх і варто підтримати.

Тож за пропозиціями експертів конкурсу буде відібрано 15 журналістів, роботи яких відповідають високим стандартам професії. Моніторинг починається цього тижня. Незабаром на сайті ВБФ «Мрії збуваються» будуть оприлюднені імена кандидатів на перемогу з коментарями та поясненнями експертів, чому саме цих журналістів варто відзначити.

«Наше завдання, як експертів конкурсу, відібрати насправді гідні імена. Рівень цих журналістів – це рівень нашого конкурсу, тому ми докладемо всіх зусиль, щоб він був насправді високим», – зазначив перекладач, поет Володимир Цибулько.

Під час зустрічі голова ВБФ «Мрії збуваються» та засновник премії Віталій Ломакович висловив подяку експертам за те, що знайшли час у своєму графіку, щоб долучитися до доброї справи. «Мета конкурсу –  сприяти підвищенню якості української журналістики. Бути експертом – справа нелегка та забирає не мало часу, тому дякуємо за небайдужість. Завдяки вашому професійному досвіду, вірю, будуть відзначені справді найкращі журналісти».

Оголошення трьох лауреатів відбудеться 21 листопада 2017 року у День гідності та свободи. Розмір премії за перше місце становить 100 тис. грн, за друге – 50 тис. грн, за третє – 25 тис. грн.