Учора, 22 березня, у Львові відбулася Міжнародна конференція «Соціальна відповідальність бізнесу». Захід організувала Львівська торгово-промислова палата.

Президент Львівської торгово-промислової палати Дмитро Афтанас у своєму виступі наголосив, що в Україні розвивається громадянське суспільство та стає поширеним соціальне підприємництво. «Це такий підхід, коли підприємці орієнтуються не лише на отримання прибутку, але й на соціальну віддачу, яку приносить їхній бізнес».

На захід був запрошений засновник ВБФ «Мрії збуваються», бізнесмен Віталій Ломакович. У своєму виступі він розповів про діяльність благодійного фонду та загалом про соціальну відповідальність бізнесу. За його словами, корпоративну соціальну відповідальність потрібно розділити на кілька рівнів: великі корпоративні структури (мають формалізовану структуру і бюджет на благодійні цілі, мають корпоративні стратегії), приватний бізнес та  соціальні ініціативи (формуються активною частиною громадянського суспільства, церквою).

«Загалом наш фонд працює по трьох важливих напрямках. Перший і найважливіший напрямок – це допомога дітям, неповносправним (підтримуємо Реабілітаційний центр «Джерело», Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» для дітей з порушенням зору, Львівську спеціалізовану школу “Надія”). Другий напрямок роботи – це допомога українській армії (підтримка армії та добровольчих батальйонів ДПСУ, української аеророзвідки «Білий Вовк», хворих Центрального військового клінічного госпіталю у Львові). Третій напрямок – підтримка обдарованої молоді (іменна стипендія в УКУ, допомога на довгострокових партнерських умовах регбійній команді  Вищої ліги «Сокіл»).

Також цього року наш благодійний фонд започаткував Всеукраїнський конкурс серед представників ЗМІ «Високі стандарти журналістики», преміальний фонд якого – 175 тис. грн., – зазначив у своєму виступі Віталій Ломакович.

За його словами, благодійний фонд відкритий до співпраці з іншими благодійними фондами. Так, завдяки спільним зусиллям з БФ «Давай допоможемо» цього року був придбаний принтер Брайля для Львівського осередку ВГО “Українська спілка інвалідів – УСІ” .