Благодійний фонд «Мрії збуваються» вкотре приєднався до важливої ініціативи – проведення оздоровчого інклюзивного тренінгового табору для дітей з особливими потребами та їхніх батьків. Табір проходитиме з 5 до 18 серпня у смт. Брюховичі (м. Львів). Організатор – навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая.

 «У таборі перебуватимуть дітки із надзвичайно високою мірою втрати здоров’я, які частково самообслуговуються та потребують стороннього догляду, в тому числі діти з тимчасово-окупованих територій України. Також матимуть змогу відвідувати цей табір їхні брати та сестрички», – розповіла директор  НРЦ І-ІІ ст. Святого Миколая Наталія Цимбалюк.

За її словами, державою не передбачено оздоровлення дітей з особливими освітніми потребами у літніх дитячих таборах, відтак ця категорія дітей ще досі залишається поза колективним літнім відпочинком. А перебування дітей у таборі сприятиме розвитку та оздоровленню. Батьки отримають цікаву та корисну інформацію, а також рекомендації від фахівців щодо навчання і виховання своїх дітей.

«З кожним роком відпочинок у таборі НРЦ Святого Миколая стає цікавішим та надзвичайно інформативним. Цьогоріч він ще й буде міжнародним, адже у таборі ділитиметься власним досвідом реабілітолог з Німеччини Ерез Пілз та успішний аутист з Америки Біл Петерс», – наголосила Наталія Цимбалюк.

«Допомога дітям – один із пріоритетних напрямів роботи благодійного фонду. Тому ми відгукнулися на запит організаторів інклюзивного тренінгового табору і фінансово підтримали його проведення»,  – зазначив голова ВБФ «Мрії збуваються» Віталій Ломакович.